tisdag 10 juli 2012

MALTERAPPORT

 Morrn, det var ett tag sen sist...men nu ska ni få höra hur det är att vara hund i det här huset..som dom håller på..här har en haft en nervöser tid...hundpsyk har det varit...dom tror inte att jag förstått..men jag förstår mer än vad dom tror...så det så... Diskussionerna har gått...kastrera eller inte...fram och tillbaka..han är ju en stresshund och han blir nog lugnare om vi gör det..och dom har diskuterat och diskuterat över mitt huvud..och till sist bestämde dom sig för operation...nääääää...vill inte...MEN då bestämde jag mig...dags att skärpa till sig... Så för några veckor sedan skedde förändringen..visst har jag mina stolleryck ännu men i stort sett så har det skett förändringar..är lugnare..spyr mindre...sover mera..förstör inte lika mkt och sköter mig bättre ute...och det bästa av allt....jag har fått en egen hundcoach...hon kommer hem hit en gång i veckan..ibland har hon med sig sina jyckar så vi tränar här på Bossgård...och det har gett resultat...inte massor utav kommandon utan nu får dom hjälp med att lära sig hundspråket och det funkar tydligen på mig....inte sitt, ligg, fy, nej...utan det är kroppsspråket som gäller...


 Tack och lov...jag har blivit bönhörd...det var matte först som började att vackla och husse höll med..så det lönade sig att skärpa till sig och det bästa utav allt...jag får behålla kulorna...hihi...Men ni ska inte tro att under sker på en natt...men nästan...än snor jag kuddar, skor, tvdosor, kläder, tidningar m m dom ska väl veta att dom lever...eller hur..

Nu vet ni..inte lätt att vara hund i den här familjen...kram från vilde Malte och VIOLAN

21 kommentarer:

Nyanser av vitt sa...

Men det var väl skönt att du får behålla kulorna Malte. Du hade kanske blivit lite fjollig annars :O)
Tack amatte för att hon har lagt undan lite saker från butiken till mig. Och du - ge henne en stor puss från mig också.
Kram Agneta

EM sa...

Ja du Malte, och matte Viola, det är inte lätt att vara unghund inte. Det är massor som snurrar runt i huvudet...
Lilleman är nu en mycket berest herre, som somnar så snart startnyckeln sätts i. Vare sig det är stor lastbil, husbil eller mattes "hundbil". Inte så mycket som bits sönder mer (ett o annat skosnöre kanske) och aktivitet och socialt liv har fått honom att bli en glad o harmonisk kille. Nu får vi se hur länge det håller. Kanske är det tråkigt här på landet och energinnivån stiger igen... Vi saknar Rottis, men har det bra nu ändå.
Kram på er båda från elsamarianne o Lilleman

Anonym sa...

Många kramar till Malte och dej.

Elsa och Helena sa...

Malte vilken tur du tjuvlyssnade och hörde deras samtal. Nu får du behålla kulorna och får känna dig som en riktig hanhund:) Ja, man måste välja sina strider och du är klok som skärpte till dig...det gäller att ha en liten räv bakom örat:)

Gå nu med din söta nos (bäst du torkar den först:) och ge matte en puss fån mig...klappar till dig förstås!!!

KRAMAR

Photo by Maria sa...

Ja men se där, det lönade sig för husse och matte att föra diskussioner över ditt huvud ;) Bra där att du skärpt till dig och att hundcoachen kunnat lära din husse och matte med ngt..

Kram till dig och hälsa Violan ;)

//Mia

The Secret Garden sa...

Heja Malte! :)
Det är bra att dina människor får lära sig prata hundspråket.

Puss på nosen!

//Boije

Mamma C sa...

Vilken tur för dig ditt lilla busfrö. Ja, du ska väl bli vuxen någon gång oxå och höra vad matte ochhusse säger till dig.
Kram Mamma C

Eva Linnea sa...

Ha ha ha ha ha hahaha!
Hälsa matte från Eva Linnea

Unknown sa...

Det var nära ögat det där du Malte att du blev av med kulorna, vilken rackarns tur att du hörde dem ;). Dom där kulorna kan ju faktiskt vara bra att ha nån gång i framtiden.
Hundcoachen och gammal beprövad diet kanske gör sitt till oxå och inte bara ditt tjuvlyssnande. Sen att du fortfarande gör små hyss ibland håller ju bara husse och matte i form.
Ha de nu så bra och hälsa så gott till Violan <3
Kram Ing-Britt

Birgitta sa...

Du är allt rolig du Malte. Tur att du bestämde dej för att sköta dej lite bättre, så husse och matte blir nöjd med dej.
Kram Birgitta

bakom berget sa...

Här kommer ett par ord från Elvis. Jag bor hos hon Bakom Berget du vet. Jag är kastrerad...suck! Inte för att jag var en vilde, utan för att kulorna inte satt där dom skulle. Nu är det så, att jag har alltid varit en vilde av stora mått. Undrar just hur jag hade varit om kulorna hade varit kvar i påsen?? Puhhh....
Grattis kompis! Sköt dig nu.
The King of the Poodels.

Ett ögonblick sa...

Härliga Malte!
Livet som hund är inte alltid så lätt...det är ju det där med språket... vi tvåbenta har lite svårt att fatta, lite tröga förstår du. Det är bra att hundcoachen kommer hem till er och lär matte och husse ditt språk, så blir det nog enklare. Vi har problem med det här också. Lite bättre har vi blivit men det är en bra bit kvar.

Ha det bra och hälsa matte så gott!
kram lisamaja och tre busar

lisashus sa...

Skönt att du slipper operation då! Det märks att du blivit ett snäpp klokare!
Så spännande med en egen coach och andra kompishundar att leka med!
En riktig snygging är du allt!

Nosgos från
Lisa

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Fniss... ja där hade du tur det var i grevens tid. Minsann syns det inte på bilderna också, så lugn och klok blick. Ett litet under har skett på Bossgården.
Nospuss
AnnaMaria

Snögården sa...

Alltid lika underbara inlägg!!

Kramen

toves sammensurium sa...

Hihi....det kan ikke være greit å være Malte nei!!!!Men godt er det at det går litt bedre da....og så tenker jeg at du kanskje slapper mer og mer av når du blir eldre?
Men en hund skal vøre litt fantete også da...så du får finne noe midt i mellom og begrense deg litt.Vet du hva jeg pleier si til ungene mine?En fornøyd mamma er en snill mamma.Dette gjelder for hunder også.Gjør matmor fornøyd så blir hun myyyye kjekkere med deg.
Søt er du iallefall Malte!!
Toveklem:)

Black Iris sa...

Haha, vilket härligt inlägg om busiga Malte..

Kram Maidi

lavendel mio sa...

Hi hi så morsomt innlegg!
Leste om deg i Norsk Ukeblad, for en nydelig reportasje:)Jeg abonnere på bladet, så jeg fikk det i posten i dag:)
Ønsker deg en fin helg, klem Hanne

Hajan sa...

Ja tyvärr en del saker måste man göra,men jag håller med Dig allt är ju inte lika roligt, men
spännande Malte.
Du har ju börjat att rycka upp Dig,
fin hund i allafall

Anonym sa...

Underbara hundtankar......och bilder!!!
Önskar dig en riktigt härlig helg.
Kram
AC

Mycket annat & lite betong sa...

Så skönt Malte!
Bra att dina människor får lära sig att förstå dig och hundspråket så ni kan prata med varann. Det finns hopp för dem!

Ha det bra!
Agneta