torsdag 27 juni 2013

MALTERAPPORT


 Äntligen är det min tur...nu har den där surmatte tagit sig i kragen...hon bemödade sig inte att skriva på min födelsedag den 26/5, så gissa vem som blev sur..ni ser ju själva på bilden...sorgen i min ögon, eller hur ;)

Nu undrar ni nog hur det är att fylla 2 hundår..jodå..visst har jag lugnat ner mig..lite..men är fortfarande ett energiknippe sägs det..och ibland får man höra från henne att jag har någon bokstav som fattas, inte vet jag vad hon menar med det..


Vissa dagar är det väldigt lugnt...får inte skäll alls...och en del dagar kan man få onda ögat hur många gånger som helst och igår var det en sådan dag..vi åkte hem från landet där jag trivs alldeles förträffligt och så vid lunch skulle vi ut och rastas på gården...

Då råkade en sak inträffa...andra gången det inträffar..
Vi har ju en syrenhäck runt hela gården och i den har en jädrans igelkott flyttat in...fick korn på kotten och bara flög in i häcken med matte efter mig som en trasa..stack mig lite i nosen så han slapp undan med livet i behåll och matte blev fullständigt skogstokig..hoppade jämfota och skällde om att den där skulle jag ge f-n i..han hade rätt att bo här på gården...fnys..

Efter den utskällningen så var det dags för nästa då..står alltid i fåtöljen i biblioteket och tittar ut på alla kunder som kommer..så jag kan skälla ut dom..vad har dom att göra på gården...är ju min..råkade välta en lampa så att glödlampan gick i två delar, då var man poppis igen..utskälld igen

 Dagen avslutades med en tredje utskällning..älskar att jaga flugor, myror, spindlar, getingar, humlor,skalbaggar...smyger mig på dem som en katt och så äter jag upp alla så det blir en hel del proteiner varje dag :) Igår fick jag tag i en humla som brände mig...så jag fick slicka mig om nosen ett bra tag....då var det dags igen, fick en moralpredikan om att jag ska låta bli alla insekter..inget får man göra för den där surmatte..

Så ni förstår..det är som vanligt...inte lätt att vara hund i det här huset...nu får man hoppas att hon orkar skriva Malterapport lite oftare...ha de, vilde Malte och Violan

13 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jaa, äntligen, har allt väntat på Malte rapport! Hundlivet är som vanligt hör jag, lite skäll och mycket kärlek. Mellan raderna hörs det allt att du lindar matte runt tassarna...fniss
Nospuss
AnnaMaria

lisashus sa...

Äntligen en Malterapport! Ja, det var på tiden, Malte! :)
Numera verkar det mest vara matte som skäller och inte du...är det liksom ombytta roller nu?

Du håller i alla fall stilen på bildern som "Snygg-Malte"!
Nosgos
Lisa

Hajan sa...

Först ett stort GRATTIS för Din födelsedag. Du lilla underbara charmtroll. Du har verkligen
underbart "lessna " ögon.
Vad vi har väntat på denna rapport,
trodde nästan att Du var såld.
Som väl var var det Surmatte som haft så mycket att göra, så att
hon blev lite sen, med det.
Ett två falldigt leve

för Dig. Vov.Vov

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Joo, jag fick nog höra om dina bravader när jag hälsade på matte igår...
Men humlan hade du nog inte träffat ännu :)
Mja, dom kan vara lite stingsliga de där humlorna
Kram på avstånd
Marie

Hanna sa...

Så fin.
kram
Hanna

Photo by Maria sa...

ja du Malte, livet är inte alltid så lätt..

Grattis så här i efterhand på din födelsedag och visst var det lite illa att matte inte skrev den dagen och grattade dig genom bloggen ;)

Ha det nu bra och akta dig för brännande och stickande insekter och större djur ;)

Kram Mia

annette sa...

Ha, ha underbar läsning, sitter och skrattar:-))
Härligt Malte att Du håller igång, skulle ju bli konstigt för Din Matte om Du la av helt plötsligt och vara "Vilda Malte", kör hårt, Matte klarar det, för hon älskar Dej innerst inne;-))

Kram på Er!

Birgitta sa...

Roligt med en Malterapport äntligen. Förstår om du ser ledsen ut när matte skäller - det ska ju vara ombytta roller. Akta dej för alla insekter som sticks.
Kramar Birgitta

idémakeriet sa...

Hej fin fina Malte.
Härligt med lite bus och skäll eller hur?
Grattis i efterskott med din födelsedag, hoppas matte glömde inte att ge dig något gott.
Nospuss från mig.
Gerda

Bitte sa...

Det är inte lätt med sura mattar, jag har en liten busflicka där hemma som också har en matte som blir sur emellanåt ;-). Ta det lugnt med igelkottarna och getingarna bara, bus-Malte :-).

Gotland är verkligen underbart, jag njuter av varje sekund!

Många kramar
Bitte

Eva Linnea sa...

Malte, lilla Malte! Jag förstår att du är i den riktigt härliga ;) slyngelåldern. Fast du verkar ha varit i den hela livet. Tur du har en go´ matte som tar hand om dig.
Kram från EvaLinnea

EM sa...

Hej! Lilleman här! Jösses, hon kan hon, den tanten, vilket liv... Va snygg du blivit, förresten! De där ögonen går hem hos damerna, va?
Här hemma är ganska lugnt nu. Jag har lärt mig vara ensam hemma, och matte säger "vakta huset" och går och jag får äntligen lugn o ro och kan sova i soffan. Förr brukade jag äta upp soffkuddarna, men nu ids jag inte. Bättre att ligga på rygg på hennes favvofilt o sova...
Hon här hemma ler bara, för jag får så mycket beröm nuförtiden, för grannarna säger "skäller han aldrig?" och "så duktig han blivit", "så väluppfostrad" men vänta bara, jag hämtar kraft... till helgen ska jag till gården och ta en sväng runt i bygden som sist... då var jag borta en bra stund, och matte tänkte säga upp min försäkring, sa hon... ha de´vi hörs /Lilleman

G:a Affären sa...

Där är han, snygga Malte som redan fyllt två år. Violan får påminnas att det tar minst så länge innan du är vuxen. Lite valptag måste få komma fram ibland.
Allt blir förlåtet med dessa vackra ögon!

Kramar
Cia