tisdag 5 augusti 2008

Blått och vitt

Ja, nu har det regnat konstant i två dygn. Igår kändes det som september idag som oktober! Sista lediga veckan och detta väder verkar hålla i sig tyvärr. Vad ska man då roa sig med? Det blir som vanligt, målning, blogg och loppisbesök. Den enda fördelen med detta väder är att svampen kanske sätter fart.

Imorse blev det te ihop med tända ljus....




Det var nog första gången i historien som jag tände ljus till frukosten i början av augusti. Sedan jag startade bloggen har en ny frukostvana infunnit sig. Nu är det tekoppen ihop med bloggen och detta tar ju lite tid har jag upptäckt. Det rymmes icke i mitt tidsschema på morgonen när det jobbas i skolans värld. Det blir väl att gå upp en 1/2-timme tidigare .



Och så var det dags för att presentera en av mina många passioner här i livet, nu pratar vi om blått porslin. Har alltid haft en förkärlek till blå-vitt porslin av alla sorter. I mina hem finns det gott om diverse i skåpen och framförallt hängs tallrikar upp på väggarna.








Tallriksväggen med gamla tallrikar finns mellan köksgången och storstugan. Upplever att det alltid känns så fräscht med det blå mot det vita. De två nedersta tallrikarna är inhandlade på dagens loppisrunda i Västervik. Fick övertala mig att jag var tvungen att skiljas ifrån dom för här finns redan allt för många, så det blir butiken som får ta hand om dessa .

Nu tryter orden så nu blir det att krypa upp i soffan och avsluta kvällen till någon långfilm, älskar nämligen att se film. Vilka projekt ska det ta tags i imorgon? Jo, det blir att måla klart loppishyllan som jag visat, några stolar och ett par ljusstakar. Jaaaa, färgvalet behöver jag väl inte presentera.


Ha en fortsatt bra kväll och så ses vi imorgon, Viola

21 kommentarer:

Mitt hvite hus sa...

Nydelig blå-hvit service du har:=) Koppen var helt skjønn. Ja greit nå i ferien å blogge men hvordan få tid til det i en hektisk hverdag. Det ordner seg nok tenker jeg. Kjempekosleig er det iallefall:=)
Klem

Min Verden sa...

Oj så fint du har det og så fin blogg som du har :) Her skal jeg komme ofte :) Jeg ser at du har malt kjøkkenet ditt og det er akkurat sånn vi har det nå. Åttitalls furu, som vi ønsker å male. Ditt ble kjempefint og fine nye knotter og alt. Herlig. Har dere malt selv dører og alt, eller fikk dere noen til å gjøre det? Det rosebildet fra loppis passet perfekt og ble kjempefint med den hvite rammen. Ha en fin kvled. Hanne

färg o form sa...

Hej Hej Hej!! Jag håller med dig om att det känns som oktober, mörkt, kallt och tända ljus. Jag kommer igång med skapandet när kvällarna blir mörka, så nu händer det grejer hos mig. Dina tavlor är jätte fina, många ihop är vackert.
Må sååå gott kram Hannah

hemtrevnad marie sa...

Det var ju kul att finnas på din lista...hade jag varit så teknisk så jag hade kunnat tåta ihopa en sådan, hade du självklart funnits på min också....:)
Får väl be sonen om hjälp igen...han får lära mig uppdatera blogglistan!
kram

Anonym sa...

Så mycket vitt och blått du har på väggen......*ler*
Ja visst känns det som höst nu mörkt och kallt, igår kväll var jag ute och jobbade i trädgården i halsduk och TOPPELUVA! typ 10 grader men när jagkom in hade gubben gjort upp en brasa i kaminen, mmmm så mysigt!

Ha det bra
Kram Pernilla

Designe sa...

Åh, det är så fint med blå-vitt porslin! Dina tallrikar var jättefina!
Hos mig har det varit solsken nu i 3 dagar men det har varit kallt, det är bara solen som är varm...känns väldigt höstigt!
Nu vill man verkligen sitta och mysa i soffan med en eld i kakelugnen och se på film!
Ha det gott! Kram :)

Anonym sa...

Visst, är det fint med blått mot det vita.
Jag håller med dig att det känns som Oktober, mörkt och trist.
Man får piffa upp med tända ljus.
Ha en rba dag.
Kram

Stina sa...

Jättefint och mysigt. Gillar också att se film på kvällen. Kramis:-)

Anonym sa...

Hej Viola!
Vackert namn!

Håller med dig att blått och vitt porslin är otroligt vackert. Har också lite grann på samlat.

Mysigt att tända ljus men som du skriver lite väl tidigt kanske. Hoppas ni får ett högtryck till innan hösten riktigt kommer!

Ha en fin kväll!

Kram Bodil.

Mizty sa...

Idag är jag fullständigt utmattad, efter en (1) natts arbete. Som omväxling läser jag bara.
Blått och vitt är fräscht - alltid.

Hard working women
Mizty

Frida sa...

Hej Viola! Tack, känner mig hedrad att vara på din favotirlista! Jag har redan länkat till dig. Här känns det också som om detredan är höst. Hoppas att solen tittar fram igen innan Augusti månad är förbi. Vackert porslin du visar! Jag är också förälskad i blå-vitt porslin.Det är så fräscht.
Hoppas du får en trevlig kväll!
Kram Frida

Solsjö - Under en vind sa...

Blåvitt porslin går alltid hem!

Här blev en skön dag vid stranden idag, tur att vi passade på för ikväll kom regnet igen!

Såg att du är lärare i vardagen...jag finns i samma värld, men jag är fritidspedagog. NU i höst kommer jag befinna mig i klass 1 och på fritids.

Ha det gott, kram!

MODERN COUNTRY sa...

Det tok sin tid, men nå har jeg endelig kommet på besøk. Dine vakre ord berørte mitt hjerte, takk kjære deg!!

Jeg har tittet og nytt ditt vakre hjem, og kjøkkenet er utrolig flott! Kjøkkenet er jo hjemmets hjerte :)

Klem Aina

Millas hem sa...

Mmm, blått och vitt ÄR vackert tillsammans!
Kram Camilla

My Lovely Things sa...

Hej!!
Åh så vackra tallrikar! jag gillar oxa blått porslin..så vackert..

I dag har vi haft fint väder..men i går känndes det som det var höst..
I dag har jag balanserat på stege och målat stuprör..det belv så bra..
ha det så gott..
kram anna

Mitt hvite hus sa...

Hei Viola:O=)

Måtte innom deg igje for å takke så masse for den herlige hilsen. Du skal vite at det gleder meg mye.=) Hyggelig å ligge på din liste.
Ønsker deg en fin kveld eller natt kanksje nå:=)

Klem Kerstin

Strömkarlen - Vitavillan sa...

Vilka fina bilder du visar!
Tack för kommentaren hos mig...
Kram Marlene.

Från A till O med Jenny sa...

mmm...tråkigt när det regnar...men här har vi haft tur det var fint väder i går och just nu är det fint nu oxå...hoppas det håller i sig
Roligt förrresten att jag trillade in på din sida...supersöt
Ha de gott
Kram Jenny

Katta sa...

Ja du det här plötsliga höstvädret kom lite som en chock efter hetsommaren som nyss var. Tur att det finns saker man ska göra inne med. Vad vacker den nedersta blå tallriken med mycket mönster är. kram Katta

Fabrikken sa...

Vi får håpe på mer sol snart! Sommeren kan jo ikke være slutt alt nå? :)
Blått porselen er så fint, minner meg om bestemødre og gamle dager :)

Ha en fortsatt fin ferieuke

Klem fra nr. 5

Evelinas hus sa...

Hej i regnet!
Vad mycket fina tallrikar och tavlor du har.
Vad glad jag blir att du länkar till mig. Viola är ett så fint namn, det fanns med på min namnlista när vi valde namn till vår dotter.
Kram Caroline