lördag 9 augusti 2008

Stämningsfulla bilder

Nu har vi kommit fram till den där sista helgen innan allvaret börjar igen. Varje år får jag en känsla utav vemod när sommaren går mot sitt slut och hösten närmar sig. Denna helg åkte männen i min familj till Stockholm och jag och en god väninna begav oss till landet för att avsluta ledigheten med sol och bad. Så klart vi oxå ville sitta ute med tända lyktor och god mat och dryck och givetvis prata, prata och prata. Framåt kvällen började givetvis det att regna rejält igen, så det var bara att ändra planerna. Det blev att dinera inne istället och tända många ljus.








Vi fick det riktigt mysigt med regnsmatter på taket och alla levande ljus som bildade skuggor på väggarna. Om ni tittar på bilden ovan så är det en gardin som bildar mönster på ett skåp i köket. Vi blev bara tvugna att ta en bild på den tillfälliga fondväggen.






Efter god kyckling med creme fraiche och pepparrot samt färska primörer oxå gott vin förstås avslutade vi kvällen med att se filmen om Tristan och Isolde, den underbara gamla keltiska sagan från medeltiden. Det är nämligen så att vi båda bara älskar att se film. Det var vi som var och såg Mamma Mia för ett par veckor sedan, se tidigare inlägg. Idag har vi faktiskt kunnat suttit ute och solen har visat sig! Det har även blivit några dopp, men ingen direkt sommarvärme. Det är bara att njuta av de här sista dagarna och så ses vi , hoppas jag. Ha det bra resten av helgen, Viola

30 kommentarer:

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Heisan! Åhhh ja forstår godt hva du mener, så vemodig at ferien nærmer seg slutten. Om en uke begynner skolen igjen her og da er det hverdagen som teller. Akksan, det gjelder heldigvis for oss alle, at ferien tar slutt mener jeg. I morgen reiser jeg tilbake til byen, skal bli godt å komme hjem men kunne selvfølgelig ønske at ferien bare varte og varte....Nydelige stemningsbilder du viser, det er kos med levende lys og sosialt samvær.
Ha en fin helg.
Klem

Torunn sa...

Hei på deg!
Så hyggelig med besøk og koselig kommentar fra deg.
Jeg har heller aldri vært hos deg før, men kommer garantert tilbake ;-)
Glad lørdag ønsker jeg deg :-)

Unknown sa...

Hei hei! Ja, jeg nyter mine to siste fridager her, så er det tilbake på jobb mandag... Bare synd det regner her nesten hele tiden, men da er det jo koselig å gjøre som dere, tenne masse lys og kose seg inne :) Ha det fint i helgen! Synnøve :)

Mitt hvite hus sa...

Hei Viola:O=)

Ja jeg kjenner igjen den vemodige følelsen:O=) HVerdagen er snart over oss for fullt, men da er det viktig å finne noen smutthull til kos og hygge. Og det ser jo ut som du har klart det i fulle drag i helgen. Så utrolig vakre stemningsbilder du viser:=)
Koselig med jente kveld og hyggelig prat:=)
Tusen takk for de koselige hilsen hos meg , jeg blir så glad. Klem til deg :O=)

Mjuka sa...

Visst känns det lite vemodigt då sommaren går mot sitt slut. Men jag är en sån som älskar att kura på hösten och sen kommer ju Julen!! Ha det gott
kramar M

~Anitas Ljuva Rum~ sa...

Ja usch så trist det känns att den underbara (men regniga) sommaren snart är slut.

Men efter att ha sett dina underbara och mysiga bilder så finns hoppet att man står ut med höstmörkret =) Hihi ja tur att jag ska till IKEA så jag får ladda upp med ljus.

Kram Anita

elisabeth sa...

Ja, nå er høsten her, så vi får kose oss inne:)
Ha en super søndag;)

Mitt Egnahem sa...

Hej!
Kul att du hittat in till mig!Visst är det otroligt vilken kreativitet det finns i alla "bloggarhem, och SÅ många fina bloggar. Kul att hitta din sida, du verkar ha många projekt på gång, visa gärna mer av din trädgård och pool! MVH Från Värmländska Mitt Egnahem

tre nyanser av vitt sa...

Hej
Kul att du tittade in på min sida och blir alltid glad om man lämnar en kommentar. Trevligt med en kollega, det verkar vara många lärare som har intresse för inredning. Fina bilder du visar på din sida. Visst är det mysigt när det börjar bli mörkt på kvällarna så man kan tända ljus och mysa igen.
Ha de gott Marie

Anonym sa...

Förstår vad du menar, så vemodigt att sommarlovet snart är slut.
Så vackra bilder du visar. Riktigt känner harmoni.
Mmm, ska nog låta ramarna vara som de är:-)
Kram

Frida sa...

Känner också likadant varje år när sommaren närmar sig sitt slut. Men jag tycker hösten är ganska mysig också. Så mysigt det ser ut med alla ljus.
Hoppas du får en fortsatt bra söndag!
Kram Frida

Stina sa...

Mysigt med film och en massa ljus.Kramis

Mizty sa...

Söndagens sista timmar hoppas jag du njuter av fullt ut. Varje tid har sin tjusning och även om sol och värme återkommer så är de levande ljusens tid snart här.
Imorgon bitti när jag kommer hem och lägger huvudet på kudden ska jag skänka dig en extra tanke.

Kramar Mizty

Hannis sa...

Visst känns det lite vemodigt att sommaren börjar gå mot höst.
Fast jag är lite höstälskare just för alla ljus,varma filtar och lite mysiga innekvällar=))

Måste bara säga att jag blev kär i din tavelvägg!!Läckert!

Kram Hannis

hemtrevnad marie sa...

Härligt att få tillbringa helgen med väninna, god mat och film!!
Här har regnet öst ned hela dagen så man ser knappt ut....fasar för att se mina pelargoner sönderregnade imorgon...de repar sig nog inte igen:(
Härligt att ta vara på stunden som du gjort och fota en tillfällig fond!!
kramis

Katta sa...

Tack gulliga du för kommentaren inne hos mej, blev så glad.Vad fint med maddonnan i den lilla avsatsen i väggen och bilderna från din hall i förra inlägget. Gillar den Jesustavlan och madonnan det blir så snyggt ihop. Håller med dej om att det känns lite vemodigt när sommaren går mot sitt slut.Det är som om vi i norden lever för att sommaren ska komma, och allt görs så intensivt då sen blir det lite tomt helt plötsligt för då är hösten här, men jag älskar ju hösten egentligen.Kram Katta

Lilla Blanka sa...

Hej Viola!

Tusen tack för besöket och dina gulliga ord hos mig!

Vad roligt att hitta in till dig och titta på allt fint..jag tittade igenom alla inlägg sedan din start hihi :)

Jag tycker det ser jättemysigt ut och det är en härlig stämning i dina inläggg!

Kram
Mia

Frida sa...

Jag känner igen det där med pirret i magen. Det hade jag alltid när jag gick i skolan och skulle börja första dagen på en ny termin efter sommarlovet. Men det brukar ju släppa sedan. Lycka till med första jobbveckan!
Kram Frida

Solsjö - Under en vind sa...

Mysiga bilder!!

Kram!

Annelie sa...

Hej!
Vilken trevlig och mysig helg ni verkar ha haft, verkligen fina bilder.

Förstår att det känns vemodigt när semstern är slut och den stressiga vardagen sätter fart igen. Jag orkar inte tänka på hur länge det är till nästa gång. Sitter därför och planerar en tur på fjället till höstlovet. Tyvärr verkar det som att det mesta är fullbokat redan, jag ger dock inte upp. Fjället på hösten är underbart. Vi åker ju alltid hem till mamma i Borlänge när vi är lediga men den här gången ska vi göra nåt annat.

Önskar dig en god start på hösten, jobbet och vardagen. Mycket mys med ljus och regnsmatter mot fönsterbläcket. Hösten har absolut sin charm den också.

Kram Annelie

♥ Pia... sa...

Hej du:)..Jag har varit inne här en gång..känner igen en bild som jag tyckte var så vacker..den bilden med matsalsbordet i kvällssolen ..skärgårdshusets..så ljuvlig bild...supersnyggt kök..vitt är bara så underbart..säger jag och målar lite grått också...kram..PIA

Mitt hvite hus sa...

Heisan :=) Kikk inntil meg da så finner du overraskelser som jeg gjerne vil gi deg:=)
Klem =)

rosenfröjd sa...

Hejsan!
Det ser verkligen ut som att ni har haft en härlig helg. LJuset är magiskt och den där fondväggen går inte av för hackor!

Kram/
¨M¨

C De-sign sa...

Ja, det är samma sak för mig....sommarlovet är slut...och jag vet inte hur jag ska tänka.... men men det går säkert att komma in i vardagsrutinerna igen..... önskar dig en bra start på arbetsveckan! Kram fr C

Anonym sa...

Hallå där1

Kul att göra nya bekantskaper.

Vilken mysig kväll du hade med väninnan. Ja regnsmatter på taket har du nog inte varit den enda som haft. Gör man bara det bästa av situationen kan det faktiskt vara riktigt mysigt.

Härligt med tända ljus tycker jag, augustikvällarna får man passa på att njuta av snart är de slut

Kram Lena

färg o form sa...

Heeej!! Men vad ni har haft det mysigt. Jag hoppas att din första dag på jobbet blir bra. Jag hade också velat varit med er och alla ljus det såg så vackert ut på alla bilder.
Kramar Hannah

Graadskan sa...

Låter som om ni fick en skön avslutning på semestern. Visst är det lite smått vemodigt när hösten kommer, men det är ändå väldigt mysigt! Tända ljus, baka äppelpaj, ta långa promenader då det är klara, kalla, men soliga dagar! Inte utan att jag längtar lite nu!

Ha en fin vecka!
Kram Camilla

Mitt hvite hus sa...

Hei igjen VIola:O=)

Tusen takk for fine ord som varmer godt i hjertet på en slik høstlig dag.=) Du legger alltid igjen så fin hilsen som gjør meg så glad:=)
Ha en fin dag på jobben=)
Klem Kerstin

Hulda sa...

Det er herlig med tente lys en sen kveld. Fine bilder. :)

h.espe sa...

Heisann....
Så flotte og stemningsfulel bilder. Elsker å tenne lys nå som kveldene er begynt å bli litt mørkere....

Så er ferien over for deg også. Alltid litt trist når sommeren går mot slutten, men høsten er jo også en flott tid. Naturen er jo så vakker da, med alle de nydelige fargene, og så blir det litt mer innetid og tid for hobby og interiør... :o)

Ønsker deg en flott uke til vi "sees"!!

Klem:o)