måndag 13 februari 2012

MALTERAPPORT

 Morrn, så var det dags igen då..nu ska hon förtala mig igen..hon tänker säkert berätta om soffan och sladden..


Lika bra jag tar det själv...uppe i allrummet är vi ju varje kväll..där TV:n står...och så såg jag häromdagen att det stod ut en liten skinnbit under skinnsoffan, tog tag i den och slet till...svisch sa det och en hel reva följde med..




Tror ni att hon skrek och gapa...matte blev skogstokig kan man nog säga..så nu får hon köpa ny soffa då..men det är ingen idé att göra det förrän den där helvilde har blivit 2 år brukar hon muttra..efter detta så gav hon mig onda ögat i flera dagar...men jag vet att dom diskuterat missödet och dom brukar säga...det var ju tur att det var den soffan som ändå snart skulle bytas ut..


 Lika bra att vi tar sladden oxå när vi ändå är igång med skvallret...en pcsladd, lite bitmärken är väl inget eller..


Ibland kommer hon på mig i sängen..där ligger jag helst och bökar..då kommer hon och småmuttar och vill köra bort mig..men då får hon jobba lite...och oftast blir det lite bus istället..



 Kom igen matte...ska vi slåss..och så tror dom att dom kommit på en sak..dom försöker vara ett steg före mig...dom säger att mina ögon avslöjar mig när något jävelskap är på g..jag får visst en speciell blick...fnys..


Ser ni förresten att jag är svart på huvudet...avslöjad..varit och rotat bakom gnistskyddet i öppna spisen :)



 Mormor överlevde när hon var hundvakt åt mig i lördagskväll..så här sa hon..han var nästan dräglig..fick ett litet ryck men sov faktiskt mest..vad hon nu menar med det..


Min favoritsysselsättning är just nu att leta efter godbitar inne...dom sätter mig i ett rum och säger sitt, stanna kvar..så försvinner dom ut i ett annat rum och där har dom gömt en godbit...leta säger dom och så söker jag reda på godiset..är faktiskt väldans bra på detta..och då får man beröm och dom säger att jag är ett ämne?????




Nääää...nu är jag trött efter frukosten, vi ses snart...blir 9 månader den 26/2 

Ha de, kram från Malte och matte VIOLA

29 kommentarer:

toves sammensurium sa...

Du Malte du Malte*ler*
Dersom du skal konkurrere med mine hunder om ugagn og rampestreker må du bare stå på!Her har vi en laaaang svinn-liste...det står sofa på vår også;)
Utallige par med sko,blomsterkrukker,pelsjakke,kamferkiste,lamper,kaniner.....kunne holdt på leeenge.Nå nårdusarter9. Mnd er det på tide å begynne å roe segl litt...du har jo blitt så stor og flott!!!Jammen var det tur at det var just den sofaen du ødela.....
Toveklem til deg og Viola:)

Härliga Livet sa...

Ja du Malte. Du kör hårt med din matte. Det bra det, det onda ögat är nog inte så farligt ändå. Kram till er båda.
Pernilla♥

Den Grønne Baljen sa...

herlig lesning Malte... du er en goding du... og lager grå hår i hodet til mat mor og mat far... ja litt svinn må en vel regne med når en har en liten Malte gutt i huset... Dyrt og ha hund sier de alle sammen O=))men du er nå skjønn da og kan smelte et hjerte uten problem.: Kos deg videre =))
Klem til deg og Matmor =))

Anonym sa...

Hahaha Du är för busig du Malte. Kram

lisashus sa...

Malte du håller verkligen stilen, det hör jag! Ja, ja, onda ögat äver väl inget att bry sej om...!!?
En skinnbit här och en sladd där...peanuts - eller hur?!

Ha en härlig måndag med lediga matte!
Nosgos
Lisa

Fågel Blå sa...

Åhhh så sööööt han är puss från mej!
Vilket litet bustroll!!!
du och Matte får ha en fin vecka
Kram Kathrine

Elzie sa...

Buskille nr 1!!! Här har vi en busfia nr 1 också!! Har varit lugnt ett tag nu, hon löper igen!, men en dag hittade jag ett garnnystan i munnen på henne igen. Då blev inte matte glad. Och Fia fick en smäll på nosen av garnet. Tror någon att hon reagerade? Skulle inte tro det, haha. Trodde nog mest det var någon rolig lek!
Hoppas du och matte har en fin dag i vattenhålet.
Kram Elzie

Chokladvillan 1910 sa...

livet är en fest ! Där har du fått något att bita i...Hehe
Jag hade en Briard som var precis så där, det var bara det att hon mognade aldrig... Busig in i det sista ! ;) Hoppas att Malte mognar eller inte... ;)
Kram Anki

The Secret Garden sa...

Hihihi härligt inlägg! :) Jag som redan är en stor labbefantast myser när jag ser bilderna och skrattar hjärtligt åt texten.
//Boije

EM sa...

Ja du Malte, det verkar som om du skulle behöva lite tid hos oss... ha ha.
Här är gullegull hela dagarna (nästan). Imorse snodde Rottis min strumpa och lämnade den på golvet i rummet. Sekunden efter tog valpen den, och kom och lade den i min hand! Och släppte när jag sa tack! Där har man för man tränat att dom ska komma o lämna bollen när man leker. Yes! Han fick så mycket beröm att han nästan kröp ur skinnet. Fyra månader och tjugo kilo. Vad ska bli av lilla pyret? Men jag ska vara ärlig och tala om att vi förlorat ca 5 cm mattfrans också...
kram på Hund o matte

Nyanser av vitt sa...

Men Malte då vad busig du är. Ja matte berättade allt att du hade käkat upp soffan.
Hälsa matte och husse från mig.
Kram Agneta

Mina Gouldsamadiner sa...

Hahaha,ja valptider kan vara på både gott och ont.Min Olga lyckades slita sönder en fjärdedel av en skinnsoffa.Ja nu var den ju hennes egen som tur va men trött blir man då.Hon hade oxå pippi på att dra sönder mattorna i hallen som hon repade upp bit efter bit.
Nu är hon 6 år och rör aldrig någonting så det finns hopp för Malte ;))
Kramen.

skifferhuset sa...

Älskar dina rapporter Malte! Matte har att göra.... Kram Iréne

Unknown sa...

Tur för matte och husse att du går lös på lite gamla möbler och annat så dom kan byta ut dem sen med gott samvete ;).
Men jag skulle nog ge dej rådet att låta de nya läsfotöljerna få vara ifred när de kommer på plats.
Önskar både dig och matte en bra start på veckan, kram Ing-Britt

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Sånt som hör till inredning står matte varmt om hjärtat, förstår du Malte. Du kanske inte riktigt har fått klart för dig vad som tillhör inredning eller ej... Så då blir hon sur om du ger dig på sånt. Men du ska se... En vacker dag så vill hon nog att du ska bita sönder något med flit, för då har hon tröttnat på någon grej, och då går det säkert bra. Men det där lär du dig så småningom...
Fortsätt du att leta hundgodis, det låter mycket godare...
Kram från hon som tycker att du är jättefarlig

Cc sa...

Det där lät inge kul. Hade nog varit lika skogstokig jag med, vi hade sånna problem med min best med men efter jag skällt rejält en gång. Så gjorde hon aldrig om det. Prova en aktivitetsboll med godis i, det lugnar våran. Fast det kanske ni redan provat. Kram

Roses & Angels sa...

MEN MALTE DÅ vad du ställer till med. Klart du får onda ögat när du busar så och har sönder saker. FYYY. Det är så roligt att läsa dessa Malte rapporter Violan. Man skrattar så man viker sig och tycker synd om dig ibland också. KRAM kram på er båda

Norregård sa...

Puss på Dig Malte:)

Kram Malin

bakom berget sa...

Ja, så där ja Malte!!! Snart blir dom tvungna att köpa hela bohaget nytt :o)
Ha ett par sköna lediga dagar nu. Vad ni nu hittar på för äventyr.
Kram från Åsa.

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Glasögon och så soffan, ja du Malte nu ligger du pyrt till. Det är en himlans tur att du har så snäll matte.
Nospuss busvovve
AnnaMaria

Mamma C sa...

Hörre du lilla Malte pojken. Nu får du nog snart ta och lugna ner dig lite. Din lilla matte kommer att vara helt slut snart, så mycket rackartyg som du gör. Men vem skulle inte smälta när du lägger huvudet på sne och tittar med dina bruna ögon.
Kram Mamma C
P.S Hälsa till matte.

Eva Linnea sa...

Du är en riktig snygging du Malte! Stygging kanske matte skulle säga, men lyssna inte på henne, bara i bland, men inte om just det här.
Kram från Eva Linnea

Lilla Lycksta sa...

Du är en riktigt busig tuffing du Malte! Hälsa Matte så gott!

Kram Camilla

idémakeriet sa...

Oj Malte du är för härlig du.
Busa på du, det håller matte ung, ler.
Kram Gerda
PS jag har kommit hem igen.

Birgitta sa...

Ja du Malte - du hpller minsann matte igång hela tiden. Men du får försöka lugna ner dej lite nu när du faktiskt är 9 månader.
Kramar Birgitta

Sara sa...

Hej svejs Malte!
Roligt att läsa om dina busigheter!
Men du är väl snäll mot matte emellanåt va?
Annars kanske du inte får några hundben ;)
Kram på dig och matte

Anonym sa...

Jag vill verkligen besöka din butik snart. Bor i Linköping:) Undrar om inte vi haft kontakt ang gamla möbler? Mvh Jennifer

Elsa och Helena sa...

Nämen Malte, en poäng får du för att du erkänner dina synder:) Tur att det inte var en ny soffa då har du legat pyrt till!

Hörde att matte beställt nya fåtöljer från EM, hälsa henne att jag är nyfiken att se dem.

För övrig önskar jag dig och matte en lugn och bus fri dag!!!

KRAMAR

Snögården sa...

Det är bra att du är lite busig....du är så söt .din matte har en underbar butik där får man inspiration. Hälsa matte att jag ska till fk på intervju i dag.
Kram Anni