måndag 11 januari 2016

MALTERAPPORT

 Äntligen har den dära matte fått ändan ur vagnen och orkar skriva om mig...har varit en tuff tid länge. Förra året så här dags fick dom springa till veterinären med mig, höll på att klia ihjäl mig och äta upp tassarna. Då togs det allergiprover och upptäcktes att stackars jag hade olika allergier, bl a kvalsterallergier


Så då fick jag äta massor utav cortison och badas med specialschampo för jag hade fått svampinfektioner i huden utav allt kliande och slickande. Dessutom fick jag börja äta ett allergifoder men det gjorde inget för nya käket var mkt godare.

Nu har det gått ett halvår och jag har fått tagit allergisprutor och minskat ned på cortisonet och mår faktiskt riktigt prima. Men det höll på att bli helt galet för veterinären sa att jag skulle äta linfrön för att hålla magen igång. Här kommer en VARNING!!!!


Linfrön är giftiga för alla varelser. Jag fick några teskedar i maten varje dag och utav det blev jag yr och vinglig. Massor utav undersökningar gjordes men dom dära veterinärer fattade inget. Husse min kära husse blev min räddning. Han fann på nätet att linfrön kan ge sådan symtom. En människa får inte äta mer än ett par matskedar om dagen annars kan dom få samma symtom, syrebrist och kan ge stora skador....man kan faktiskt dö

Så nu börjar jag bli mitt gamla jag igen. Full av energi och orkar hitta på hyss fast inte lika många längre för nu är jag faktiskt 4,5 år. Ibland säger den där surmatte så här....och jag som trodde han hade lugnat ner sig..vi kanske ska ge honom lite linfrön så han taggar ner...har ni hört (äh, vet att hon älskar mig)

Nu leker livet igen, kram från Malte och Violan

4 kommentarer:

Hajan sa...

DU LILLA ÄLSKSADE MALTE, det var roligt att höra lite ifrån dig.
din matte berättar riktigt bra om dig, och visst älskar hon dig-

Tur att Husse kom på vas det var med dig. Det är väl hos er som med oss gamlingar.
Där provar de sig fram också skall jag tala om-
I bland tycker jag det är skit att bli gammal, de talar över huvudet på oss
precis som man inte skulle fatta vad de talar om. Jag älskar mina valpar
också, men ibland är man nog mest till besvär eller hur du Malte.
Roligt att talas vid ibland kram från Hajan

lisashus sa...

Vilken himla otur du haft, Malte! Tänk, så många tråkigheter med hälsan, för en finhund som du! Skönt att du mår bättre, och vilken tur att husse kom på generalfelet, med linfröna!
Jisses!
Nu önskar jag dej ett betydligt bättre och friskare år 2016, och önskar Matte och Husse detsamma, även om de säkert varit friskare än du!
Kramar och nosgos
Lisa

Erikslundsliv sa...

Men fy så trist att få allergi och behöva klia så hemskt! Och vilken dum veterinär som sa att linfrö var bra. Usch och fy! Kul att du nu mår fint igen och att livet börjar återvända! Ut och busa i snön!
Nosgos, Ann

Photo by Maria sa...

Lille Malte.. Vilken tur att det upptäcktes med linfröna.. Och att du medicinerats mot din allergi..
Ha det bra nu..

Kram Mia