tisdag 12 mars 2013

INSPIRATION

 Morrn, befinner mig i vattenhålet...så skönt att komma till tystnaden men ska bege mig hemåt idag...har ju en del att stå i inför vårmarknaden som är i helgen..
Jag brukar ju skriva att jag inte är någon vän utav det stora varuhuset men var inne igår på deras sida för att leta efter ramar..har alltid varit så förtjust i Olle Eksells kakaoögon och skulle kolla efter en svart ram och då hamnade jag på deras inspirationssida..
 Bara att erkänna..blev helt såld på dessa bilder..så dom var jag tvungen att lägga i fotomappen för inspiration :)

Håller på att klurar på en del förändringar här hemma...har ni väl inte hört förut....kan ju aldrig vara lugnt i det här hjärnkontoret..det är rätt mkt som pågår där uppe..bl a att göra om väggen ovanför stora skänken i matsalen...vill ha en vägg med tavlor i svartvitt...rätt så "strama" med vit bakgrund och svart tryck och svart ram och det är där kakaoögonen kommer in..hihi..och så vill jag måla halvmåneborden svarta och även moraklockan och och och..
 För 3 år sedan slipade vi och målade nästan alla golv...även trappan..vilde Malte har ju haft sina racerryck på dessa golv...vadå göra...göra om hela proceduren eller lägga slittåliga golv...ja jissis..det är ilandsproblem man har...
Inte nog med detta...har aldrig varit nöjd med bänkskivan och diskbänken i köket..där är vi överens :) har redan bestämt att det ska bytas ut i sommar...sedan är även detta golv ofräscht..inte Maltes fel...är ett nytt trägolv som förra ägaren lade in men det var slitet när vi flyttade dit...så nu är frågan..slipa om..eller om det nu går..lägga klinkersgolv..och så klurar jag på övrig inredning...när jag såg IKEAS nya kök för 2013..var jag såld..får se hur det blir framöver..så ni förstår...det svämmar nästan över där uppe...

Det var allt från mig, LEV VÄL, kramen VIOLAN

18 kommentarer:

Hem & Drömmar sa...

Hejsan vännen!
Önskar jag kunde komma och titta på alla fina utställares saker och även din fina butik denna vårmarknad, och även få hälsa på er fina bloggare <3.
Visst har ikea ändrat stil och har väldigt mycket snyggt. Här hemma söker vi efter nya köksmöbler och det ska bli riktigt roligt att se vad det är för bord du har köpt. Tyvärr tycker inte alltid min man och jag lika då det gäller inredning.
Ha de gott, kram Ing-Britt

toves sammensurium sa...

Jeg ler av deg og med degViola!Nå er hjernen din overbelastet og jobber på spreng.Kjenner meg igjen....alltid noe som koker oppi der!Sånn må det være...hadde jo blitt kjedelig uten,ikke sant?Vi med våre hunder har alltid tenkt praktiske gulv,visst drømmer man om et flott Tregulv i gammel stil,men jeg frykter hvordan det hadde gått.hundklør og min stadig trang til å ommøblere hadde nok ødelagt det gulvet fort!Så her er det laminat!Veldig praktisk,og må finnes det enda flere fine å velge i!Anbefales!
Toveklem:)

lisashus sa...

Ja, det stora varuhuset har oftast jätteläckra och inspirerande bilder! Den stolen du visar har jag också kastat ögon på!
Många planer du har hör jag här! :)

Visst är det kul med lite projekt...nästan hela tiden!
Kram
Lisa

Linneskåpslycka sa...

Börjar man så kan man hålla på att spinna vidare på alla trådar :))
fina inspirerande bilder och köket ...det var fint det:))

Ha det gott
Kram Tina

EM sa...

Å jösses vilket kök! Vet inte om jag vågar gå in på de där sidorna... men renovering och ombyggnation och sånt är ju inte aktuellt här, och alla möbler är nya... så det fattas bara... tja några tavlor...och sen har vi utomhus förstås...
Du är inte ensam om att det snurrar i huvet av alla planer o tankar. Vi har klinker i hallen och det är enda stället man inte oroar sig för golvet,,,
ha en fin tisdag
kram elsamarianne

Rut och Signe sa...

Oj, så många projekt som snurrar hos Violan då..... fniss.... Känns igen! Skönt att du har vattenhålet att åka till och byta miljö för en vilopaus. Här vimlar idéerna fram men mina projekt är nu för tiden inte så stora och det känns faktiskt rätt skönt. Men sonen har nu fått sitt rum omgjort och jag ska också leta tavlor till det för att han ska få lite moderna stil. Gillar också cacaotavlan som du nämner, den är häftig och jag har kikat en del på den till honom. Får se vad det blir vart efter. Posters är ju ett bra billigare alternativ till en ung kille som inte blir kvar hemma så länge till.

Kram Marie

Chokladvillan 1910 sa...

Ujujuj....du har mycket på hjärnkontoret du ! ;)
Ikeaköket var jäkligt häftigt, vilka läckra väggar !
Må så gott & ta hand om dig !
Kram Anki

mitt hjärtas fröjd å glädje sa...

Ja det där köket var verkligen fint!
Vilda malte, ja..tur man har en liten hund och slittåligt men tråkigt golv, för det syns ju liksom inte när hon springer och river runt som en galning här:)
Ja visst har man alldeles för mycket ideer på g.. min man blir lätt trött på mig:)
Ha en fin kväll.
Kramar Jennie

Rosa i huset i vitt sa...

Ja det köket vill man ju ha
kram Rosa

EvaLinnea sa...

Allt var jätteinspirerande .... utom .... Måla för #¤"&¤# inte moraklockan svart!!!!!!!
Vi ses nästa torsdag, jajamensan.
Kram från Eva Linnea

fianathome sa...

väldigt inspirerande bilder. Finns så mycket snyggt idag så det är riktigt svårt att veta exakt vad man ska välja bort ;P
Kramelikram
Fia

Njut Av Livets Goda Ting sa...

Vilka underbara bilder!
Köket är verkligen helt fantastiskt!
Tack för underbar inspiration idag.
Stor kram
Jessica

Anna sa...

Men då är det ju tur att du får en "golv-expert" till dig i helgen!:) Har 23 års erfarenhet av golvförsäljning och kan lite för och nackdelar...
Kram Anna

Nyanser av vitt sa...

Ögat är skitsnyggt nu darling.
Ska du ha klinker så har du ju bra priser här uppe vet du :O)
Puss&Kram

skifferhuset sa...

Du är för go vännen! Fast jag känner oxå att det svämmar över i hjärnkontoret!!! Kram Iréne

Snögården sa...

Å jisses vilket kök , blev lite kär tror jag..
Blir toppen i helgen hoppaspå varmare väder bara.
Kram

Sirpa sa...

Hej Violan! Låter att du har där "uppe" likadant som här:) planer planer o planer! Matta letandet fortsätter här och IKEA är ju stor vän:)
Har en fin torsdag!
Kram Sirpa

Mamma C sa...

Jäklars vad det snurrar i skallen på dig ;)
Men det blir nog toppenfint när alla dina tankar har blivit verkliga.
Kram Mamma C