fredag 13 april 2012

MALTERAPPORT

 Morrn, min tur äntligen..nu har dom fått ordning i biblioteket och köpt nya fåtöljer...sköna...:) och först fick hon för sig att jag inte skulle få vara i dom...


 Men till sist gav hon med sig så nu sover jag mer än gärna i dessa men hon låter mig inte vara här ensam..det återkommer jag till senare


Hänt lite nytt..har nu börjat att lyfta på benet när det ska kissas..inte alltid men kanske ett par gånger om dagen...äntligen säger hon matte..du är inte lite försenad med detta ..men barnslig det är du ju och det märks ännu...visst ska man ha barnasinnet kvar.. så länge det går..


 Vad hon håller på...fotar och fotar..till slut satte jag nosen på linsen och då fick man ju ovett..som vanligt..


En dag upptäckte jag en sak..var inte ensam..otäcka tanke..var något som rörde sig bakom min rygg



 Jissis, fanns ytterligare en jycke på Bossgård och han blir utskälld då och då kan jag lova, här fick han sig en omgång..


Så till det är med tapetseringen då..dom höll på en hel dag och jag såg att det var en bit som inte satt fast ordentligt...nertill..så en dag..var ensam en minut när hon var ute i butiken, drog till i den dära lilla fliken och vips hade jag en stor bit i munnen..smakade utmärkt med med lim..

Ni förstår resten, gissa om hon skällde...galen var hon..och så fick hon klippa och klistra..hon var sur länge men vadå..ville ju bara hjälpa till, hon fattar nada..
 Mattorna har jag låtit bli...har riktat in mig på virkade plädar istället, har väl gått några stycken sen sist vi sågs..något par skor...men hon är som en hök på mig...inget roligt får man göra..vill ju bara testa..



 I slutet av månaden blir jag 11 månader...är snart ett år och ofta får man höra att man är den vildaste labben dom har haft..fnys.

Har bekymmer om ett skatpar som bygger sitt bo utanför köksfönstret..står och hänger på fönsterbrädat och kollar hur det går..gillar inte att dom är på min tomt..




Nu ligger man här och väntar på sin frukost och en promenad..bara hon slutar att skriva
Vi ses väl snart igen, vilde Malte

26 kommentarer:

skifferhuset sa...

Malte Malte... du är en labb ut i klospetsen! Så skön stil du har! Kram Iréne

skifferhuset sa...

Malte Malte... du är en labb ut i klospetsen! Så skön stil du har! Kram Iréne

bakom berget sa...

Du är allt en riktig liten buse du Malte! Var rädd om tapeterna. Jag vill ju hinna se dom innan du river ner dom. Vi ses i maj killen.
Ha en bra dag och hälsa matte och husse.
Kram Åsa.

Nyanser av vitt sa...

Men Malte - du får väl inte dra sönder tapeterna och käka upp deras plädar. Att busa är en sak men detta...jag förstår om "hon" är arg.
Ha en fin helg och hälsa till dem.
Kram Agneta

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Du är inte dålig du Malte! Att du bara vågar ge dig på tapeten... Jag ska berätta för dig att vi hade en kanin en gång som bet sönder vår tapet, och efter det fick han bo nere i vår tvättstuga... Så arg blev jag på honom. Tänk om du får bo i tvättstugan.. Det är ju inte kul!
Och du får nog ge matte en puss, eftersom hon är snäll och du får vara i de nya fåtöljerna. Men hon smälter väl när du tittar på henne med dina sammetslena ögon.
Kram (på avstånd)
Marie

liven sa...

Fine Malte-gutten :)

ønsker deg en god helg Viola!

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Han är ju för söt Malte. Och rätt duktig på att skriva oxå;)

Ha det bra på andra sidan viken!

Kram Annica

idémakeriet sa...

Du lilla fina Malte vad du ställer till ibland men roligt har du eller hur?
Vet du att du med din bus ställer många mungiporna på snedden, jag gillar i alla fall att läsa om det.
Kan tänka att matte inte är alltid lika glad men är du en stor och gammal vove då kommer hon att minnas ditt bus med ett leende på läpparna.
Du och matte får ha en trevlig helg.
Kram Gerda

EM sa...

Hej Malte, Rottis (o Lilleman) här!
Vi som trodde du fått strut/blivit av med valda kroppsdelar... och så var det bara att du fått det ännu bättre än tidigare...jaja. Tur för dig.
Tapeter är tacksamma, och de låter så kul när de lossnar från väggen. Har provat i köket (Lilleman) och det var inte populärt...
Man måste hålla gårn fri från de däringa fåglaskrällena, det är en hunds uppgift, likaså att se till att folket har nåt att göra. Nu återgår vi till att vila i våra soffor, och ja, Lilleman har fått sova i stora, nya soffan också. De ger med sig om man ser söt ut...Jag är glad åt min fåtölj, jag
hugs från Rottis (och Lilleman)

Hajan sa...

Oh,lilla Malte vilka bekymmer Du fått,Jag tror inte Matte är jätteledsen eller arg.Det är underbart att läsa hm Dina tankar
Jag tror Din Matte skulle kunna skriva en bok
Det är underbart att läsa denna
berättelse
Kram till Er båda

lisashus sa...

Talande bilder på dej Malte! Ser att du ibland har glimten i ögat - busglimten!
Det där med tapeten förstår jag inte alls var populärt...jisses, Malte! Jag kan tro att matte blev riktigt arg då!!!:)
Men hungrig verkar du ju vara ganska ofta - plädar och annat verkar ju åka med! Nu är det väl ändå dags att du lär dej liiiite urskiljningen på grejorna du stoppar i munnen, eller får du aldrig korv t.ex.?
Nosgos till dej och hälsa Matte!
Lisa

Fågel Blå sa...

Åhh Stackars dej,, det låter inget vidare!!!
Hoppas du är en snäll vovve nu i helgen så kanske du får vara med på lite bus!
Ler!
Kramar Kathrine

Photo by Maria sa...

Lite rätt har nog matte att skälla på dig ändå ;) Men en härlig labbe är du ändå =)

Kram Mia

Rut och Signe sa...

Kära nån! Hur ska det sluta mån tro? Du ligger då inte på latsidan minsann. Måste vara underbart att få upptäcka världen lite för sig själv ibland när matte pyser över till butiken.

Ha en skön helg och gräv upp något snyggt i trädgården vet ja!
Kram Wippa

Snögården sa...

Hej . Det är bra kör med dom bara. Super söt är du i alla fall.
Hälsa och säg att jag tar spjällen på träffen...
Kram

Elsa och Helena sa...

Åhh Malte, Malte...jag fnissar hejdlöst åt dig och Matte. Ni har det inte lätt...men jag tror ni gillar varandra ändå:) Lööv med andra ord:)

KRAMAR

Chokladvillan 1910 sa...

Hahahaha !!! :D
Ha en härlig fredag & helg, du med Malte !
Kram Anki

Mamma C sa...

Klart du ska ha lite banner när du käkar upp en bit av den nya tapeten Malte. Lite hyfs måste du ha nu när du snart närmare året.
Kram Mamma C

Mamma C sa...

Klart du ska ha lite banner när du käkar upp en bit av den nya tapeten Malte. Lite hyfs måste du ha nu när du snart närmare året.
Kram Mamma C

toves sammensurium sa...

Malte du er bare god!!! Kan ikke fatte hvorfor Viola må skjenne på deg....jeg sitter her bare og smiler av dine påfunn jeg!!!;)))) Pass nå bare på at du ikke blir avhengig av å spise lim nådd...det er ikke så lurt...finn noe annet å grafse på du!!!!
Folkemeningen til Malte:)

katha´s kortmakeri sa...

Snyggt jobbat Malte! Du ger matte en underbar figur och håller henne ung och alert:)
Nu är det dags för vårbruk i trädgåren,glöm inte det.

VOV Basse

G:a Affären sa...

Dina bus underhåller mig, säg inte det till Violan!!
Men hon ska vara glad att du lyfter benet - utomhus, eller hur?
Låt bli tapeten! Den är så fin och måste få sitta kvar på väggen.
Puss på dig Malte
/Cia

Torpliv sa...

Ja, det är nog bra om du låter bli tapeterna, förstår att matte vill behålla dem på väggen.. =) Så snäll hon är ändå som låter dig vara i de nya fina fåtöljerna, fast du busat =) Hoppas ni får en fin helg allihop! Kram Petra

Anonym sa...

Malte du är min idol! Puss och Kram

Anonym sa...

LJuvliga Malte. Det var verkligen kul att träffa dig, då må vara lite busig men ack så vacker du är. Men det där med tapeter det låter du bli;)

Roligt att höra från dig igen och tills vi ses igen
voff

Eva Linnea sa...

Vilken snygging du är Malte! Hälsa matte det när hon blir arg/sur på dig. 1 år, då är du ju stora grabben nu. Lyfter på benet ... jaja... Men tapetsera är du nog för liten för .... än.
Kram från Eva Linnea