måndag 14 december 2009

BOSSGÅRD kapitel 23

God Förmiddag! Här har man sovit ända till kl 9.00...måste betyda något, har ju inte sovit ordentligt på en månad p g a ständig värk...hoppas nu att det ÄNTLIGEN vänder, det har ju gått snart en månad sedan jag skadade mig...

Men nu var det tvättstuga vi skulle prata om ...vem kunde tro att man skulle visa ett sådant utrymme MEN känner att det är helt okej..för jag har köpt ett städskåp, en bristvara vet ni i gamla gårdar.. och det är inte vilket städskåp som helst...:)







Det är STORT, vitt och skavt med vackra detaljer och rymmer massor! Inhandlat utanför Skövde ihop med två andra skänkar....överst står nu en samling med korgar tillsvidare...






Kommer mera bilder på denna tvättstuga..är lite listsättning kvar ännu, men jag är så glad över detta utrymme som verkligen har en yta...








Ni kan väl förstå att jag blev blixtförälskad när jag såg dessa detaljer på skåpet...t o m dammsugaren får plats....:)










På gaveln hänger denna lilla rara flickklänning...min äldsta son undrade var det var för pik...om jag väntade på något... jag som bara har vuxna söner...







Så har vi ju haft musjakt sedan vi flyttade in och många små möss är nu i mushimlen men det verkar som dom har gett upp nu...därför inskaffades denna stora tunna till Ottos hundmat..vad tror ni den filuren har lärt sig nu då...jodå...han har lärt sig att öppna den alldeles själv och ta sig en tugga när han är sugen..han är ju en labrador..alltid hungrig...:)







Idag har vi kallt och bjudes på klart väder, en härlig dag alltså, ha en bra dag ni som hälsar på, kram eran VIOLAN


36 kommentarer:

Elzie sa...

Vilket härligt skåp! Förstår om du är glad att få in städattiraljerna i det.
Ja, här pågår ständig musjakt i garage och förråd. Förra året tog vi 32 möss, i år har det inte blivit så många. Vi köpte den nya sortens musfällor som ser ut som en giljotin, men dom rackarna hade lärt sig att putta ikull den och ta ostbitarna, haha. Men gubben fann på råd, spikade fast dom på en träbit, så nu välts dom inte!!

Här har vi vintervitt idag. Det räcker med snön som är nu. Bara det ligger ett litet täcke är jag nöjd.
Hoppas du får en bra dag.
Kram Elzie

Rummet för välbefinnande sa...

Nu ska du se att det vänder för dig. Så skönt att du fick sova så länge. Det är väl inte vanligt för dig annars?!....
Det kallar jag städskåp alltså. Det är så fint, och det är ju precis så det ska vara. Det ska liksom locka sinnena att gå dit, även om inte det är städningen i sig som lockar så starkt *ler*
Längtar till att få se detta på riktigt jag!
Tänker ofta på vilka lycka för er att ni fick tag i det här. Det är ju perfekt!
Idag är det vitt på marken också kommer det faktiskt ner lite snö. Julstämningen börjar infinna sig!
Ha det gott du tappra.
Kram Mia

Maud sa...

Härligt städskåp...och fin tunna till Otto...
Tur att mössen gett upp...mina möss har också hållt sig borta sen jag skaffade de där musskrämmarna...fungerar jättebra..
Ha det gott! Skönt att du verkar bli bättre och bättre..
Kram Maud

Hannis sa...

Vilket underbart skåp!!
Snyggt med korgarna ovanpå också.

Skrattar åt Otto.
Vilken rackare, men är man hungrig så måste man ju äta lite*skrattar*

Skönt att du får ta igen lite sömn nu/
Kram Hannis

Vit som snö sa...

Alltid lika mysigt att se nya kapitel från Bossgård. Har redan glömt att du bott på annat håll, det känns givet att du ska bo på en ljuvlig gård!
Vilket härligt skåp! Det skulle ju platsa var som helst i huset. Men kul att göra städutrymmen mysiga också.
Tack o lov att mössen gett sej av!!!
Det låter underbart att du fått sova ut!
Kram Cilla

Home No.1 sa...

Hej svejs!

Vilket vackert skåp du har hittat!
och skönt att du känner dig bättre äntligen, här ska nu packas och målas phu man är ganska slut efter helgen=)

Kram Annica.

Anonym sa...

Viket fint städskåp! Ja, i gamla hus hus finns varken garderober eller städskåp, man får trolla själv. Och vovvarna lär sig snabbt att öppna ensån där tunna, har en liknande, men vi har ställt våran i tvättstugan! Och så har vi en glasburk i skafferiet med hundmat för ett par veckor.
Men du, ring Anticimex för mössen, giftet är inte farligt för hundar och katter, om de inte sätter i sig massor förstås. För de där f-e mössen är så otäcka när de äter på elsalddar och allt. När vi renoverade vårt kök, upptäckte vi att mössen hade ätit sönder elen till diskmaskin!! Livsfarligt!
Nu är det nog dags för dig att bli bättre, för mjukpartierna runt revbenen läker ju på fyra-sex veckor, så nu går det bara framåt! Du kommer att kunna festa glatt till nyår!
Och nu har det blivit vackert i naturen också, både hos dig och mig. Härligt!
Ha det gott!
Hulda

Mitt hvite hus sa...

For et herlig vakkert skap du har Viola... jeg gleder meg til å se vaske rommet ditt...

Ja kunne tenek meg at Otto gutten tar å ordner med maten selv..hihihi


Forskjell på hundene..jeg har også en slik tønne , men Natsha rører ikke den selv ikke nåpr man glemmer å legge på lokket...

herlig Viola..


Klemmer Kerstin

Magdalena sa...

..så fiiint..!

ønsker deg en fin ny adventsveke..

magny

hagagården sa...

Underbart vackert skåp,förstår att du är nöjd med detta skåp.
kram o ha en go dag.
ninni

Elsa och Helena sa...

Hej Viola! Klart det vänder snart nu...det kan ju inte bli värre iallafall:)

Vilket underbart skåp och så smart att ha det till städskåp. Visa gärna mer bilder av tvättstuga och badrum, det är SÅ roligt att se hur andra gör och få ideér och inspiration.

Klart Otto har lärt sig hur man gör för att få mat, han är en smart och mycket söt hund.

Kramar

Bitte sa...

Aaah, jag förstår verkligen att du blev blixtförälskad när du såg skåpet! Vilket underbart städskåp, jag har aldrig sett något finare!!!

Jag skrattade när jag läste att Otto har lärt sig att få upp locket och ta sig en munsbit när han är lite hungrig... det är helt otroligt vad uppfinningsrika de är... IBLAND... ;-).

Det låter bra att du kunde sova såpass länge i morse, hoppas nu att det vänder och att benen läker ihop som de ska.

Många kramar
Beatrice

Stina sa...

Vilken tjusigt skåp.
Jasså, ni har fått snö. Men då kan ju Tonfisken smälta snö lite i en kastrull och simma en stund där, för annars kan du torka ihop under vintern, vet du.:-)
Kramis

STENLYCKA sa...

Hej!
Tack för tipset på mat. Jag har också funderat på lax.
Härligt att du kan sova igen inte roligt att ha ont. Vilket skåp och det skull va i från Skövde. Ja, jag säger då det vilka vackra saker de har i grannkommunen.
Hoppas du får en fortsatt bra vecka och att du kan vila ordentligt.
Kram på dig!

Crinoline sa...

Hei,Viola.For et nydelig bilde av Bossgård på headeren. Sukk,skapet er også helt i min smak,vakkert.Skal du virkelig ha dette flotte skapet på vaskerommet? Så fint at du stadig blir bedre.Fortsatt god bedring.Klem

Norregård sa...

Vilket underbart skåp!! Vem skulle inte tycka att städningen blir roligare om man fick öppna det varje gång;o)Kram Kram Malin Och gott om plats i det har du också!!

Viveka i Bläckhornet sa...

Men vilket underbart skåp! Jag är riktigt avis nu. För som du skrev så saknas ju ett städskåp i äldre hus och likaså här. Det är faktiskt något jag önskar enormt.

Här fortsätter snöandet idag...

Förresten, har kikat men hittar inte vinnaren av de fina handdukarna. Har jag missat eller håller jag på att få starr...hihi?

Kraaam Viveka

Kram Viveka

Mona sa...

Nydelig skap du har fått tak i. Har lest alle innleggene om Bossgården. Ser ut til å være en flott plass å bo. Og alle de nydelige tingene du har kommer jo virkelig til sin rett på det nye stedet. Ha en fortsatt fin adventstid. Nå nærmer det seg juleferie og det ser jeg virkelig fram til i år.

Klem Mona

Eva Linnea sa...

Nya topp-bilden ger rysningar. Drömkåken är väl bara förnamnet va?
Tvättstugan verkar vara stor? Annat än min på 2x2m! Men jag får en större, med två fönster i Småland. Tillträde troligen 4/1. Jag längtar. Det ska bli riktigt roligt att ta tag i detta projekt. Mycket vitt blir det! Hela kåken är ju vit (nästan) utanpå.
Kram Eva Linnea

Lilla Lycksta sa...

Vilket kap du gjort Viola, så vackert skåp. Otto är riktigt charmig, det kostar väl på att ha en så stor gård att vaka över. Ha en fin kväll.
Kram Camilla

Cathrin sa...

Vilket underbart, underbart skåp!!! Förstår mer än väl din förtjusning. Och labbar är ju små filurer - Otto är bara väldigt intelligent :).

Kram
Cathrin

Roses & Angels sa...

Hej! Tack för din kommentar, synd att du inte vann. WOW Violan, vilket skåp!!!!! Hur snyggt som helst! WOW ett Christa skåp är det hihihi! Ha en fin kväll. kram

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det var smart av Otto, en påhittig vovve. Och det var då det finaste städskåp jag sett någonsin. Vilken bra idé och ha ett sånt skåp till städskåp. Du har tänkt ut allt så bra på gården.
Ha det gott
Kramar
AnnaMaria

Mamma C sa...

Det var ett urtjusigt skåp. Skönt att det sakta men säkert går åt rätt håll.
Kram Mamma C

Huset vid ån sa...

Vilket otroligt vackert o charmigt skåp.....Flinade när jag läste om din matglade otto. Själv har jag ju en jaktlabbe men han har int ekommit på det här med hundmat. Han tigger bara om massa annat gott! Hoppas verkligen att du blir bättre snart....Många JulKramar till dig från mig. Therese

Kamomilla sa...

Ja det där med möss är inte så kul, och de älskar hundmat! Det bara small i fällorna här ifjol, nu har det varit lugnare. Men nu kom kylan så snart hör vi knapret...

Härligt skåp! Underbart vackert!

Lisas torp sa...

Ja, det var nog det vackraste städskåp jag sett! Helt underbart och att det dessutom rymmer dammsugaren!!! Wow!!

Skönt att det går åt rätt håll med värken och att du äntligen får sova! Jag sover också till 9 när jag får, men idag blev det heldag + kväll dessutom!!!

Vi ses snart!
kram
Lisa

Millas hem sa...

Fint skåp! Snyggt med korgarna där också!

Kram på dig!

Camilla

Cc sa...

Vilet fint skåp passar verkligen in på din gård. Här snöar det nu undras hur det ser ut i morgon , hoppas verkligen att det får ligga kvar. Ang din skada så tar det den tid det tar och frustrerande kan jag förstå. Det betyder att du skall ta det lugnt och njuta så gott du kan vännen. Kram

Hanna sa...

Hej!
Vilket fint skåp.
Det är en av höjdpunkterna på dagen att få titta in på din blogg och när du då har gjort ett inlägg om gården är dagen gjord. Ja, det är så spännande och roligt att få läsa.
Tack!
Hanna

Gammelbålsta sa...

Hej!
Vad skönt att du kunnat sova. Vilket underbart städskåp du har. Nu äntligen har jag skickat din vinst. Förlåt att det tagit sådan tid. Ha det så jättebra Kram Aydan

Ullis/Leva på landet sa...

Skåpet var ju så fint. Hoppas verkligen att det vänder nu med din värk. De små liven är inte så kul att ha i huset. Vi har ju katt som tur r så nuförtiden ser vi dem inte så ofta inomhus. Den tunnan skull då kunna kallas självservering då:).

Ha en bra vecka!
Kram Ullis

Butik Östergården sa...

Vad kul att äntligen få se Skövde skåpet. Mycket vackert! Ja inte finns det plats för damsugare i gamla hus, den upptäckten har jag också gjort.

Å vad härligt att höra att du fått sova utan värk, hoppas det upprepas i natt med smärtfritt för dig.
Den där söta klänningen du visar har jag en exakt likadan fast i rosa. Jag var tveungen och gå till garderoben och rota i ett par kartonger, å där var den fast rosa. Jag hade den när jag var tre till fem år. Sen fick mina döttrar bära den någon gång.

Jag är så glad för Erika och Martin har beslutat sig för att köpa lite mark av oss och bygg hus.
De var inte oroliga att bo så nära. Jag fick kommentaren att jag är den som varit minst i deras lägenhet och hälsat på.
Tacka för det, när man kör i det här tempot.

Dina visit kort går åt lite då och nu. Hoppas de beställer något också.

De gulligaste kramarna skickar jag till dig.

Kram Helen

MariaKF sa...

Vilken dröm-tvättstuga! Jag skulle vara där jämt och tvätta....suck...nu blir jag grön.... Vackra underbara skåp!

C. Tvillingmamma sa...

Vilket vackert skåp!

Gårdsromantik sa...

Hej Viola!


Vilket underbart skåp!

Kiakde just in i din ljuvliga butik - men den fungerade inte - kanske tillfälligt.

Kram Maud